En domnad smakapparat

Skivar lök. Röd lök. Tunt, tunt. Den ska vara i salladen med de halverade körsbärstomaterna. Sen ska olivolja ringlas över, och det ska saltas och peppras. Men det kommer jag inte ha någonting för eftersom jag, medan jag stått och förberett middagen, satt i mig 15 skivor Calabrese – sån där svinstark italiensk salami. Är nu obarmhärtigt lam och fadd i hela smakapparaten – då smakar allting ingenting, eller på sin höjd något väldigt obestämt. Bäst är då att ta en paus innan en fortsätter äta. Kanske bryta av med en sorbet, när jag tänker efter. Ja, det sägs ju funka som mellanrätt för att neutralisera smaken. Eller var det för matsmältningens skull?

Nåväl. Spelar ingen roll. Jag har ingen sorbet. Och har en känsla av att Ben&Jerry inte besitter samma egenskaper.

Jag tar en snus, dukar och tänder lite ljus så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>