And the dinner is …

Det är så lustigt det där med årsskiften och mat: årets sista dag är det alltid finmiddag, medan årets första alltid stavas fulmat. Eller, kanske inte så lustigt egentligen, utan bara helt naturligt – när en stått och kämpat livet ur sig kvällen före vill en av förklarliga skäl göra så lite som möjligt dagen efter. Och nyårsdagen är verkligen årets ”dagen efter”.

Här nedan en studie i mat – valda nedslag från nyårsafton fram till igår. Och eftersom alla vet hur en Capricciosa med tillhörande Coca Cola ser ut skippar vi just den bilden.

20130104-142834.jpg
Nyårsmiddagen, bestående av sjötunga med blomkålspuré och spenatfräs med chili, bjöds hemma hos mästerkockarna L och A. Helt ljuvligt! Själva behövde vi inte lyfta ett finger. Icke desto mindre blev det pizza dagen efter.

20130104-142850.jpg
Thaikväll extra allt hos A och M, med vårrullar, biff- och nudelsallad och en vegetarisk soppa.

20130104-142908.jpg
 Till efterrätt den smarrigaste av cheesecakes med hallonsås.

20130104-142917.jpg
Svamppasta med ett glas Amarone. Inte illa alls!

Och ikväll blir det mys med syster, svåger och småsmulorna. Och då vankas syrrans underbara fisksoppa med aioli och gott bröd … Och bubblor såklart :-)

Wining and dining är livet! Smaklig spis resten av år 2013!

En reaktion på “And the dinner is …”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>