Capricciosa-fegis!

Har precis varit modig och för en gångs skull provat en ny Ben & Jerry-smak. Men det fick jag äta upp. Eller nä – den är tillbakastoppad i frysen.

Oh My Applepie heter den och jag hade väntat mig en Å-min-äppelpaj-upplevelse – en dröm av nygräddad härlig smulpaj blandat med syrliga äpplen. Men istället fick jag en ljusgul, artificiell och ganska trist historia, och den största besvikelsen var pajsmulorna, som smakade som brända småkakor. Och glassen smakade inte äpple, utan snarare romrussin, vilken är den värsta glassmaken jag vet. 1 plus av 5 möjliga.

Det är inte konstigt man är en sån fegis, som alltid tar det säkra före det osäkra, när man ofta blir besviken då man provar nåt nytt.

Jag kommer nu att återgå till tryggheten: Strawberry Cheesecake, och stanna där. På sin höjd någon enstaka utsvävning i form av Cookie Dough, som jag vet att jag gillar.

Jag inser att det inte bara är när det gäller glass som jag väljer det säkra kortet. Jag dricker till exempel aldrig någon annan läsk än Coca Cola, och äter ingen annan pizzeria-pizza än Capricciosa.

Hur gör ni andra? Provar ni nytt och/eller varierar er?

2 reaktion på “Capricciosa-fegis!”

  1. Alltid cola, all annan läsk är bara blaha. På pizzafronten blir det Hawaii eller nån med grillade grönsaker (de heter ju alltid olika). Samma sak med smågodis, min påse ser lika dan ut som för tio år sen :-) Tråkig ja, men trygg tråkig!

    1. Nä, det som är tråkigt är när man provar något nytt och blir besviken :-) Vi må vara fega, men det känns ändå rätt smart att välja sånt man vet att man tycker om. Då kan ingenting spoliera den där förväntan man har innan :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>