Golvad av Sankta Maria!

Igår var vi och såg Maria Möllers show tillsammans med mina föräldrar.

Jag fick frågan före showen av ett par vänner:
Vem är hon?

Hon … imiterar, sjunger … Entertainer typ, svarade jag svävande.

Idag vet jag bättre: Maria Möller besitter en av Sveriges absolut bästa och mest mångfasetterade röster – och då menar jag inte bara när det gäller sångröster; Maria Möller blandar och ger knivskarpa imitationer av en stor skara olikartade röster bland sångare, artister och andra celebriteter, från Regina Lund till Björk till Patti Smith till Jennifer Rush. Två av hennes paradgrenar är Carola och Drottning Silvia – exceptionellt likt!

Det som gör Maria Möller så unik är att hon imiterar utan att, som så många andra imitatörer, parodiera dem och överdriva det mest karaktäristiska i objektens röster. Möller härmar rösterna exakt, vilket blir extra tydligt och ofattbart imponerande när hon gör t. ex. Eva Dahlgren och Patti Smith. Jag fick gåshud på benen. Dahlgren är en av mina favoriter, har en fantastisk röst, och det sjuka är att Möller låter nästan exakt. Det kräver sin röstkapacitet!

Att ena stunden fnittra sådär i stereo som bara Carola kan – förlåt, Carola OCH Maria Möller – och i nästa sjunga ut som den bästa av Dahlgrenskor; det ska inte vara möjligt. Men det är det uppenbarligen.

 Så nu, mina vänner, kan jag ge er ett bättre svar på vem Maria Möller är – hon är ett röstfenomen utan dess like!

Jag är ledsen att behöva säga att hon gör sin sista show ikväll, och att ni därför inte kommer att ha möjlighet att se henne. Men, häng inte läpp, häng istället på låset när det är dags för nästa show med den stora generösa divan, Maria Möller.

Innan det blir aktuellt har ni här en amatörs liveinspelning från just denna show.
Hittade på Youtube. Ha överseende med halvskräpigt ljud.

Ett par andra youtubetips:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>