För dåligt för länge – shape up, guys!

Det har varit lite för dåligt lite för länge nu, för att uttrycka det milt.

Igår var Finland bättre än vi. Det kunde stått oss dyrt. Men vi undkom – med blotta förskräckelsen men med stukad heder och utan Zlatan på tisdag mot Holland. Denne Ibrahimovic, som inte är i toppform, men som heller inte fick några bollar att jobba med igår. Till slut tröt tålamodet och frustrationen satte en stämpel på en finländsk hälsena. Gult. Och eftersom han hade ett kort innan så betydde det avstängning en match. Billigt, tyckte Zlatan. Klantigt, säger jag. För övrigt var det inte ett dugg billigt – en fot på hälsenan, ingen boll i närheten – solklart kort!

När slutsignalen äntligen ljöd, efter många långa och svettiga slutminuter, särskilt för Isaksson, kunde vi andas ut. Vi var uträknade där ett tag, men vinsten innebär 3 poäng och en klar andraplats i gruppen. Men nöjda ska vi verkligen inte vara. Det var alldeles för mycket som inte fungerade mot Finland. Backlinjen med Isaksson i spetsen får godkänt, och det får också Kim Källström, som med sin känsliga vänsterfot smörpassade fram till 1-0, som prickades in av stabila Sebastian Larsson. Där slutar lovorden. Resten vill jag helst glömma. Ok, jag kan sträcka mig till att även ge en 3:a till Martin Olsson, som såg pigg ut på sin vänsterkant, och dessutom satte dit det andra målet för Sverige.

Det såg överlag lojt och oinspirerat ut. Ingen rörelse. Få passningar till rätt adress. Jag fick ofrivilliga flashbacks från Lagerbäcks tid vid makten. Trodde i min enfald att Hamrén skulle ingjuta ny lust och vilja hos våra landslagsmän. Det såg ju så bra ut där i början. Men ack …

Nä, det här duger inte. Vi får se om det blir annat ljud i skällan efter tisdagens drabbning mot starka Holland.

Hamrén, ett tips från en lekman (lekkvinna) – Prova med Elm och Wernblom centralt på mittfältet. De är båda ordinarie i holländska AZ Alkmaar, och spelar således varenda match tillsammans på mitten. Kör dem, med Källström framför, som offensiv. Och Sebastian Larsson till höger, Wilhelmsson till vänster. Toivonen på topp.

It might actually give!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>