Halleluja, someone is på smällen … snark.

Nämen hörni, om vi återigen skulle ta och spy lite galla över kungahuset. Inte dem därinne – de tycker jag faktiskt mest synd om – utan själva monarkin som statsskick.

Idag basunerades den ut, ”den stora nyheten”. Kronprinsessan är på tjocken! O äntligen! Konfettiregn över stan! Lyckan är gjord! Som vi har väntat! Eller?

Jag tittade på budbäraren med höjda ögonbryn, och tänkte att ”Jaha … och”. Reagerade ungefär lika uppspelt som när jag upptäcker ett tuggummi under skosulan.

Ett grattis till Viktoria och Daniel är naturligtvis på sin plats; jättekul för dem! Det jag stör mig på, och som gör mig lite illamående är att det är hela Sveriges angelägenhet – att ett så stort fokus inom monarkin ligger på reproduktionen. Tronföljden framför allt, som om det vore … viktigt. Visst känns det lite 1500-tal? Tänk om Viktoria och Daniel inte varit kompatibla. De är ju trots allt människor, som du och jag, åtminstone när det gäller biologin. Fast det där kollade förstås kungahusets egen läkare upp innan det kunde bli tal om något bröllop. Alltså inte att de var människor, utan att de var kompatibla. Måste ha skett under samma process som prinsifieringen av Daniel, efter vilken han plötsligt dök upp vid Viktorias sida med stelt vaxdockegrin och vattenkammad bena. Att något kan vara så hårresande och samtidigt så vansinnigt platt …

Vad jag försöker säga är att kronprinsessans nedkomst varken är större eller viktigare än någon annans.

Funderar på om emigrering är enda sättet att slippa höra om spektaklet. Andra förslag emottages tacksamt!

Förlåt Viktoria, du är säkert en hyvens medborgare, men jag tycker monarkin är förlegad och borde avskaffas. Det kanske du också tycker, vad vet jag?

8 reaktion på “Halleluja, someone is på smällen … snark.”

  1. Jag är sååå glad! Kanske ett SL kort med paret och en liten prinsbäbis med tiara. Det är med stor spänning jag följer detta. Självklart håller jag tummarna att en välskapt liten varelse tittar ut om några månader.. =) Tjohoo.. Grattis Vikkan och Danne! =)

  2. ”Hear Hear” Ylva!
    Men du, inte emigrera…. Du kan ju avreagera dig med att starta en sidostream här på sidan, t.ex ”andra statstjänstemän på smällen” ;-)

  3. Suck! man/jag blir lätt illamående av allt ståhej. Håller med dig i allt du säger
    mitt kloka barn. Nu är det väl ändå dags att gå med i rebublikanska föreningen
    medlemsavg 200 kr/år. Vem känner sig manad?

  4. Haha, du är så rolig. Men beakta nu att det är ett kärleksbarn, det säger Herman Lindqvist!!! Min undran är om inte de allra flesta barn är det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>