Oh Ma …

… ggio!


Ur Aftonbladet Nöje 29 juli.

Veronica Maggio står för årets hetaste svenska album med sin ”Satan i gatan”, som producerats av ingen mindre än Wonderchild-Christian Walz, och som är somrigt utan att vara glättigt.

Jag kommer är ett 3 minuter och 25 sekunder långt mästerverk! En annan favorit är Inga kläder.

Maggios röst, de skickligt vävda texterna som är direkta men samtidigt lämnar utrymme för tolkning, och det gåshudsframkallande ljudlandskapet blir till ett eget litet Kinderägg i form av tre överraskningar i en. Jag är helt såld – så såld som Veronica var nervös i ”Pluras kök”, då hon var så skakis när hon hackade lök att hon inte skar sig själv i handen, utan Plura(!) Sjukt rolig sekvens i ett även i övrigt strålande avsnitt, där Maggio gjorde en oförglömlig akustisk version av Måndagsbarn från förra albumet. I programmet medverkade även Sahara Hotnights frontfigur, Maria Andersson.

Att Veronica Maggios sound påminner en del om Oskar Linnros’ och vice versa är ingen slump; Linnros producerade Maggios förra album ”Och vinnaren är …” – ett samarbete som blev till kärlek. Men det är som bekant slut nu, vilket Linnros gjorde offentligt i en av förra sommarens stora hitar, Från och med du.

Maggios senaste album släpptes i slutet av april, så det här kan tyckas vara gammal skåpmat, men för mig tar det lite tid innan jag är redo att uttala mig. Måste få tid att analysera och reflektera.

En reaktion på “Oh Ma …”

  1. Åh vad jag håller med dig om Veronica. Hon är helt suverän och jag kan sitta och bara läsa texterna utan musiken. Men jag blir så besviken när jag ser henne uppträda, hon ser så uttråkad ut. Det kanske är hennes image, men jag tycker det är trist när hon inte ler eller visar sin uppskattning till en glad publik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>