Yet another wining & dining post

Ikväll korkades den upp – den DÄR flaskan, vars innehåll där och då, i Champagne, fick oss att himla med ögonen i ren extas.

Amour de Cuvée, med sin unika sammansättning av lika delar Pinot Noir och Pinot Meunier – svarta druvor som har pressats med finess, så sakta att skalen inte givit färg åt saften.

Bubblorna sprudlade från botten upp till ytan, med sällan skådad iver. En sipp senare, en nick i samförstånd, var vi återigen golvade – helt eniga om att det här både var och är favoriten bland alla.

Den här Champagnen passar dessutom utmärkt till kött, vilket inte gör mig ett dugg, eftersom kött kanske är det bästa jag vet.

Och här kommer bildbeviset:

 

 

Ja, vi var ju tvungna att kolla hur Amour de Cuvée trivdes ihop med jordgubbar också.

För mycket snack om Champagne? Vadå rå, låt mig få njuta lite av det här, jag har för fasicken inte badat en enda gång i år! :-)

6 reaktion på “Yet another wining & dining post”

  1. Mummms va’ gott det ser ut!! Mer Champagneinfo tack!
    p.s. nästa vecka ska det bli varmt o soligt igen, då får du passa på o komma till ”bryggan-du-vet-där-i-sätra”. Bad varje (nästan) varm em för oss och hundar. Det går ju #&%¤ inte för sig med en hel sommar utan bad!? Deppvarning…. d.s.

    1. Kalle, du kan läsa dig led på Champagneinfo på den här bloggen ;-) Jag har ju skrivit hela två reseskildringar.

      Åå, bada! Ja tack, men det måste bli efter jobbtid eftersom vi är tillbaka på kontoret :-)

    1. Nej, Nett, dessvärre inte, men om jag inte minns helt fel så har champagnehuset kontakt med en vinimportör i Sverige, och från dem kan man säkert beställa :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>