Sommar-Sverige, smulor, kött och annat

Genom sommar-Sverige viner vi, i landets kanske renaste bil. Hon är glad och bär oss med stolthet, trots den sedvanligt överdrivna packningen. Inget gnäll, inget gnissel. Alla glada.

Då och då är det någon som har bromsfest och skapar en slingrande semesterkaravan efter sig.

Själv hade jag smul- och dregelfest för en liten stund sen. Jag förstår inte hur jag lyckas, men alltid när jag reser mig efter att ha ätit ligger där en liten smulhög – vad jag än ätit. Börjar tro att någon jävlas med mig. Idag vätte jag också tishan för säkerhets skull. Ja, jag dreglade! Mest av förväntan, tror jag.

Det märks förresten att det är sommar i Sverige. Jag skymtar den ena barnfamiljen efter den andra i Foppatofflor … När ska detta sluta? De är överallt som om de förökar sig genom avknoppning eller nåt. Gamla, nya, slitna, piffiga, alldeles för stora, pimpade, eller omfamnandes ett par tubsockor.

Nä, nu pratar vi om nå’ annat:

Midsommar till exempel! Jag är fortfarande proppmätt och det var i förrgår … Det är likadant varje högtid, varje år – drivor med mat. Visserligen härligt god mat, men eftersom ögat ätit sig till bredden fylld när det väl är dags att sätta sig till bords finns det knappt någon plats kvar i magen. Synd på så rara ärtor.

Till kvällningen hörde jag någon hojta från grillen:

– Ylva, om du ska ta kort till bloggen får du nog göra det nu, för det börjar bli klart!

Kalle ställde den självklara frågan:
– Har du en köttblogg?

Vill ni veta mitt köttfacit efter ett par timmar vid middagsbordet? Inte?

Ok.

7 reaktion på “Sommar-Sverige, smulor, kött och annat”

 1. Jag spiller också jämt! När vi var yngre och hade middagar innan varje utgång (så seriöst va? Men det var väl mer värmning med mat, men ändå!) hade jag alltid en extratisha med mig som jag tog på mig när vi skulle äta. Annars visste jag ju. Mina gå-ut-kläder hade varit totalt nedsölade!

  Foppatofflor ja. Hua. Men det ska erkännas. Vera har. Två par. De har hon fått. De ena paret kan komma från din syster! ;) Fast jag måste också säga. Att på små barnfötter är de väldigt lämpliga. Lätta att ta på själv, blir inte förstörda i vatten, och ser inte lika fula ut på storlek 21 som 44. Är man över 8 år finns dock inga ursäkter längre.

  1. Jag gillar inte att dissa saker, men Foppatofflor är så fult så jag nästan baxnar! Dock inte på barn, så sant, så sant.

   Mikaela, visst är det så att man spiller ännu mer när man är klädd i vitt? Jag tror sådana kläder innehåller magnetfält ;-)

   Kram!

  1. TACK för de snälla orden fina fina du! Men om du fortsätter att ösa superlativer över mig kan jag bli mallig och en riktig odåga ;-)

   Jag är i alla fall tillbaka från Frankrike nu, så ett blogginlägg is comin’ rajt up :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>