Mitt tangentbord+Tryckfels-Nisse=sant

Jag sitter här och funderar över om det finns något sätt att behålla den grillade halloumin mjuk längre än 30 sekunder. Den som löser den gåtan borde få nobelpris. I vad? Jae … i kemi, eller kanske hallou-mi. Äh, jag vet inte, men prisas borde hon i alla fall.

Jag har minst sagt haft en intressant dag idag. Förutom att jag och Henke dissekerat uttrycket ”vad skådar mitt norra öga”, och fördjupat oss i väderstreckens underbara värld, så bestämde sig mitt tangentbord för att ”K” var ”L” och ”L” var ”K”. Och istället för att starta om datorn – ja, då brukar det mesta ordna upp sig och bitarna falla rätt igen – så lärde jag om mig för en dag. Men det var ingen enkel match, vill jag lova. Ruskigt enerverande dessutom. Och rädslan för felstavade ord som betyder något annat, var plötsligt helt befogad. Har aldrig förr korrekturläst mina mail med samma ackuratess.

”A meh guud, starta om the damn computer, woman!” skrek den vänstra delen av hjärnan, som är mattesnille och bara vill ha ordning och reda; medan den högra hjärnhalvan, den som älskar att vara kreativ och go bananas närhelst tillfälle ges, hurrade i kanon.

Hjärta och själ slet i sitt anletes svett, medan stavfel efter stavfel rättades till i efterhand.

Jag kom undan med blotta förskräckelsen och en raderad mailrad: ”Vill du bistå mig med en lort …” Jag kvävde ett fniss och ändrade till ”kort”, innan jag fortsatte:” … kärnfull text.”

Ja, jag vet att slutet av meningen hade räddat min heder, men ändå.

Jag känner en person vars stora skräck är att han ska råka sms:a eller maila iväg en felstavad mening av typen: ”Hoppas du får kul ikväll”, och en annan som lade ner det här med T9-ordboken när han av misstag skickat iväg ”Jättekul” – felstavat.

Något annat jag aktat mig för att diskutera i skrift idag är musik. Ordet ”låt” är annars inget sällsynt ord i mailkonversationer mellan musikfanatiker.

Imorgon startar jag upp på nytt, och hoppas att ”K” är sig själv igen, och ”L” likaså.

So kong, fokls!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>