Ett vässat gäng med ett fredligt penntroll i spetsen!

Så mycket bättre.

Ja, jag tänker fortsätta att tjata om detta programs förträfflighet.

I gårdagens avsnitt, som vi sett repriserat nu på eftermiddagen var lika intimt och varmt som vanligt. Ett sånt mysgäng. Minus Sandelin. Han är en riksmupp, tänkte jag skriva, men det känns lite taskigt, så jag gör inte det.

Denna dag är Petra Marklunds, och på schemat står ”Träningspass”, till särskilt Plura ”Jag tar en Treo i förebyggande syfte” Jonssons förtret. Han och Berghagens tänjövning fötter mot fötter sitter fortfarande som ett frimärke på näthinnan – hysteriskt roligt! Två riktiga kassaskåp.

Drog blixtsnabbt till mig skämskudde modell XXL när det var Christers tur att tolka ett av Septembers alster, ”Can’t get over”. Han menade att han skulle köra den lite Bowie-inspirerat. Och ja ba, ehhh? Hur fan ska det gå till?! Snacka om att sikta bortom stjärnorna och förbi alla tänkbara galaxer. Bowie och Sandelin är varandras absoluta motsatser, där Bowie står för det goda.

Bästa tolkningen gjordes av Lillbabs, tätt följd av Di leva. Snygga akter!

Så rörande när Berghagen drog Petter till sig i en omfamning under finalnumret, likt husmusmamman som drar sina små tätt intill under Benjamin Syrsas avslutningsmelodi på julaftons Kalle Anka-timme. Fan, va fint!

Men nu till min uppenbarelse:

Under andra anhalten av Petras dag skulle det plockas svamp, och här blev det lite svårt, som så många gånger förr, för vår vän Thomas Di leva. Han menar att svamparna ska få bo kvar, de står mitt emellan djur och växter. Det är liksom inte så hygglo att sära på herr och fru Kantarell. Denne Di leva, alltså. Han är en skrattfest på två ben, men jag skrattar MED, inte ÅT honom.

Di leva är den som stått för de bästa tolkningarna genom denna säsong av Så mycket bättre. Han är en musikalisk begåvning, och har en helt egen personlighet helt utan motsvarighet inom landets gränser. Jag vill inte spekulera i de tidningsrubriker han fick häromåret. Och framför allt vill jag inte tro att det som skrivits är sant. Jag lämnar detta därvid och koncentrerar mig på musiken, som jag vet något om.

Di leva ser för övrigt ut som ett penntroll. Kolla här!


2 reaktion på “Ett vässat gäng med ett fredligt penntroll i spetsen!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>